Trupe australiene în Ucraina

Dezvăluire șocantă a premierului australian. Tony Abbott a mărturisit în plenul Parlamentului că a analizat posibilitatea de a trimite trupe în estul Ucrainei.

Se întâmpla în vara anului trecut, imediat după doborârea avionului de pasageri Malaysia Airlines. Tony Abbott și omologul său olandez au pus la punct fazele inițiale ale unei operațiuni militare comune pe teritoriul Ucrainei. Scopul era acela de a proteja zona unde se aflau resturile aeronavei de linie, pentru a permite recuperarea trupurilor neînsuflețite ale victimelor, dar și pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții ale investigațiilor independente.

Australia ar fi urmat să contribuie la această misiune comună cu o mie de soldați. Planurile au fost abandonate după ce premierul australian a constatat că o astfel de intervenție nu mai este necesară. Din cei 298 de oameni aflați la bordul cursei MH17, 38 erau rezidenți sau cetățeni australieni.

Aeronava companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă cu o rachetă în timp de zbura deasupra zonei de conflict din Ucraina, la data de 17 iulie anul trecut. Decolase din Amsterdam, Olanda și se îndrepta către capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. Nu au existat supraviețuitori. Raportul final, aflat în responsabilitatea autorităților olandeze, nu a fost publicat nici până azi.

Pentru tragedia aviatică, Ucraina îi consideră responsabili pe separatiști, care ar fi reușit să doboare avionul cu tehnică militară furnizată de Rusia.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.