Ucraina îşi retrage armata de la Debaţevo

Ucraina îşi retrage armata de la Debaţevo. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat miercuri seara, la Kiev, că 2.475 de membri ai forţelor armate ucrainene au fost retraşi de la Debalţevo.

„Până în prezent, 2.475 de membri ai forţelor armate (ucrainene) au fost retraşi de la Debalţeve. Dintre ei, 2.132 fac parte din cadrul armatei, 158 din Garda Naţională, iar restul din Ministerul de Interne”, a anunţat Poroşenko în timpul unei reuniuni a Consiliului Naţional de Securitate.

„Aproape 200 de echipamente militare au fost evacuate din zona (localităţii) Debalţeve”, a adăugat el.

Mai devreme, un lider al autoproclamatei republici populare din Doneţk a apreciat că „aproximativ 3.000” de militari ucraineni sunt prezenţi la Debalţeve.

Comandantul unei unităţi paramilitare proguvernamentale, Semen Semencenko, a anunţat miercuri dimineaţă pe pagina sa de Facebook că militarii ucraineni părăsesc oraşul strategic Debalţeve în mod „planificat şi organizat”.

Luptele au continuat în acest oraş în pofida acordului de încetare a focului de la Minsk, care a intrat în vigoare duminică.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele, o afirmaţie negată de Kiev. Guvernul a recunoscut însă că mai mulţi militari au fost luaţi prizonieri, dar nu a precizat care este numărul lor exact.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.