Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Franţa

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în sudul Franţei. Avionul, un Airbus A320 aparţinând companiei Germanwings avea 148 de oameni la bord. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în masivul muntos Estrop, la 2.000 m altitudine, între Digne-les-Bains şi Barcelonnette, într-o zonă izolată, foarte puţin populată.

Nu există supravieţuitori, a declarat Alain Vidalies, secretar de Stat al Ministerului Transporturilor din Franţa.

Potrivit primelor informaţii, la bordul avionului erau 142 de pasageri, doi piloţi şi patru însoţitoare de bord. Cursa 4u9525 a decolat de la Barcelona la ora locala 10.01 şi ar fi trebuit să aterizeze la Dusseldolrf la 11.46. Condiţiile de prăbuşire nu ar fi permis supravieţuirea celor de la bord.

La ora 10.47 avionul a lansat un S.O.S. şi imediat după aceea a pierdut în altitudine şi a dispărut de pe radare. Între 10.41 şi 10.40, avionul ar fi pierdut mai mult de 9000 de metri altitudine. Avionul nu a respectat culoarul de zbor prevăzut.

Jandarmeria franceză a lansat un apel pentru ca civilii să nu se apropie de locul accidentului, pentru a nu îngreuna accesul autorităţilor. Resturi ale avionului au fost reperate din elicopter.

Vremea este bună în zona Alpilor francezi în care s-a prăbuşit avionul Germanwings, dar se pare că aparatul a treversat o zonă cu turbulenţe în Marea Mediterană.

Avionul Airbus A 320 este unul dintre cele mai folosite modele pentru cursele aeriene scurte şi medii. Aparatul prăbuşit avea 24 de ani şi fusese folosit de compania Lufthansa înainte de trece în patrimoniul diviziei sale low-cost, Germanwings. Avionul a efectuat cursa Dusseldorf Barcelona în această dimineaţă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.