Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Franţa a rămas blocat în afara carlingii

Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Franţa a rămas blocat în afara carlingii. După ce a ascultat fisierul care a fost extras din cutia neagră a avionului Airbus A 3320, cea care conţinea înregistrările vocilor, un anchetator a declarat că unul dintre piloţi a părăsit carlinga înainte ca avionul să piardă altitudine şi nu a mai putut intra înapoi.

Un oficial militar de rang înalt implicat în anchetă a descris o conversaţie „foarte plăcută, foarte calmă” între piloţi în prima parte a zborului de la Barcelona către Dusseldorf. Apoi, înregistrarea audio arată că unul dintre piloţi a părăsit carlinga şi nu a mai putut intra.

„Tipul de afară ciocăne uşor în uşă şi nu îi răspunde nimeni”, a afirmat anchetatorul. „Apoi bate mai cu putere, şi niciun răspuns. Nu primeşte niciun răspuns”, a declarat el. „Poţi auzi cum încearcă să spargă uşa”, adaugă anchetatorul.

În timp ce înregistrarea audio oferă o perspectivă asupra circumstanţelor care au dus la accidentul de marţi dimineaţă, aceasta lasă şi multe întrebări fără răspuns.

„Încă nu ştim motivul pentru care unul dintre indivizi a plecat”, a declarat el sub acoperirea anonimatului. „Dar ceea ce este sigur este că la finalul zborului, celălalt pilot este singur şi nu deschide uşa”.

Datele înregistrate de cutia neagră par să adâncească şi mai mult misterul care înconjoară acest accident şi nu oferă indicii cu privire la condiţiile sau activitatea pilotului care a rămas în carlingă. Coborârea de la 11.500 de metri în aproximativ zece minute a fost alarmantă dar suficient de graduală pentru a indica faptul că avionul Airbus A320 nu a fost avariat în mod catastrofal. În niciun moment în timpul coborârii nu a existat un dialog între carlingă şi controlorii de trafic aerian sau un alt semnal de urgenţă.

O altă sursă apropiată dosarului a dezvăluit AFP că copilotul a intrat „recent în compania” germană Germawings (filială a Lufthansa), „la sfârșitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ”.

Naționalitatea sa nu este cunoscută cu certitudine, a continuat sursa respectivă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.