VIDEO A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Franţa

A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Franţa. Anunţul a fost făcut de către ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, care a transmis că aceasta va fi iemdiat trimisă Biroului de Anchetă şi Analiză. Cazeneuve a spus că au fost luate măsuri pentru securizarea zonei în care s-a prăbuşit avionul Germanwings şi că autorităţile locale s-au mobilizat pentru a oferi condiţii familiilor victimelor care vor să se deplaseze la faţa locului.

Atât în Germania, cât şi în Spania, au fost instituite celule de susţinere psihologică a famililor victimelor. Căutările cadavrelor şi recuperarea acestora ar putea dura mai multe zile. Avionul s-a prăbuşit în munţi, într-o zonă în care accesul este foarte dificil.

Până în prezent, se ştie la la bordul avionului Germanwings se aflau spanioli, germani şi turci. Printre germani era un şi grup de 16 copii, însoţiţi de 2 profesori, care fuseseră în Spania într-un schimb cultural.

Deşi inţial s-a anunţat că avionul a lansat un semnal de alarmă, Le Monde scrie că nu pilotul a lansat alerta, ci un controlor de trafic aerian de la Aix en Provence. Acesta a pierdut comunicaţia cu aparatul de zbor şi, pe fondul scăderii în altitudine a avionului Airbus A320, a lansat o alertă. Un avion de vânătoare militar şi un elicopter au decolat imediat, pentru a preveni un eventual atentat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.