VIDEO ISIS a executat un presupus spion al Israelului

ISIS a executat un presupus spion al Israelului. Jihadi;tii au publicat un film în care un ostatic arab israelian, identificat ca Muhammad Said Ismail Musallam, pe care îl acuză de spionaj.

Gruparea afirmă că Musallam, în vârstă de 19 ani, s-a dat drept luptător străin jihadist atunci când s-a alăturat jihadiştilor, în Siria. Însă, ulterior, el a mărturisit că este un spion din cadrul Mossadului, potrivit organizaţiei teroriste, o acuzaţie pe care Israelul şi familia tânărului o dezmint.

„Statul Islamic face acest lucru pentru că are un obiectiv, şi anume vrea să sperie întreaga lume”, a declarat Said Musallam, tatăl tânărului. „Cum vrea să trimită această imagine lumii, întregii lumi şi lumii arabe? Prin Mohamed”, denunţă el.

Bărbatul afirmă că fiul său a fost dispărut după ce a plecat ca turist în Turcia, în 2014.

Câteva luni mai târziu, o revistă online care are legături cu SI a publicat un interviu în care tânărul mărturisea că a fost trimis de către Israel să se infiltreze în organizaţie.

Publicarea interviului a reprezentat un semnal clar că tânărul arab israelian a încăput pe mâna grupării şi că se afla în pericol, potrivit unui corespondent BBC.

Înregistrarea video de 13 minute cu executarea lui Musallam nu a fost confirmată din surse independente. Autorităţile israeliene au refuzat să comenteze.

În imagini apare un băiat, în vârstă de aproximativ 12 ani, însoţit de către un jihadist mai în vârstă, care vorbeşte franceză. Acesta proferează ameninţări la adresa evreilor din Franţa, după care băiatul îl împuşcă pe tânărul evreu arab îmbrăcat într-un combinezon portocaliu.

Acesta este ultimul dintr-o serie de videoclipuri de propagandă SI în care sunt executaţi ostatici.

Jihadişti SI din Libia au postat online, luna trecută, o înregistrare video a decapitării a 21 de creştini egipteni copţi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.