VIDEO O nouă înregistrare cu execuţii ISIS

O nouă înregistrare cu execuţii ISIS a fost făcută publică de către ramura egipteană a organizaţiei treroriste, Ansar Beit al-Maqdess. În film sunt prezentate decapitarea unui bărbat neidentificat și execuția unui soldat egiptean, răpit în urma unui atac în peninsula Sinai.

Înregistrarea, difuzată în noaptea de vineri spre sâmbătă pe rețelele sociale, nu furnizează nicio informație privind individul decapitat. În trecut însă jihadiștii din gruparea Ansar Beit al-Maqdess i-au executat în acest mod pe „spionii” pe care îi acuză de colaborare cu armatele egipteană și israeliană.

Gruparea, redenumită recent „Provincia Sinai”, a revendicat majoritatea atentatelor sângeroase care au zguduit nordul Sinaiului după ce armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi în iulie 2013.

În înregistrare, soldatul egiptean își mărturisește identitatea și afirmă că a fost capturat în urma unui atac care viza un post de control rutier al armatei la 2 aprilie, în nordul Sinaiului.

În ziua respectivă, cel puțin doi civili și 15 militari au murit în mai multe atacuri coordonate care au vizat cinci posturi de control rutier ale armatei la sud de Sheikh Zuwaid, în apropiere de Al-Arish, capitala provinciei Sinaiul de Nord.

Soldatul explică în înregistrare că în ziua atacului jihadiștii au luat două tancuri și arme de la punctele de control lovite. El a fost apoi împușcat mortal de un om mascat, care tocmai îl decapitase pe celălalt bărbat.

Cadavrul soldatului împușcat a fost găsit a doua zi după atacurile de la 2 aprilie, conform unui responsabil de securitate.

Ansar Beit al-Maqdess s-a redenumit „Provincia Sinai” când a jurat credință SI pentru a arăta că peninsula face parte din califatul autoproclamat de gruparea radicală în părți ale Siriei și Irakului.

Grupările jihadiste susțin că acțiunile lor reprezintă represalii pentru reprimarea susținătorilor fostului președinte islamist Morsi, care a început după destituirea acestuia de către armată și s-a soldat cu sute de morți.

Sursa: Agerepres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.