VIDEO Oglinda care îți face complimente

O idee îndrăzneață a dat naștere de curând unei invenții menite să ridice stima de sine a britanicilor, în cadrul unui proiect susținut de IKEA.

Este vorba despre o nouă oglindă inteligentă, care combină senzorul de mișcare Kinect cu un soft complex capabil de a concepe mesaje personalizate.

Mesajul de încurajare va fi generat în mod automat, atât sonor, printr-o voce înregistrată, cât și scris, textul apărând pe suprafața oglinzii.

IKEA a testat recent acest prototip într-unul din magazinele sale din Londra. Acesta face parte dintr-un nou proiect-pilot pentru a înveseli viața de zi cu zi a „proprietarilor abătuți” cu mici complimente.

Ideea a venit după un studiu al multinaționalei în urma căruia s-a constatat că 49% dintre britanici nu primesc niciun compliment în timpul unei săptămâni, iar 26% au declarat că nu au încredere în ei înșiși atunci când se uită în oglindă.

„Modul cum ne privim în oglindă dimineața va determina dacă vom avea o zi bună sau nu. Noi credem că începând ziua într-un mod pozitiv, după un somn bun, câteva momente plăcute petrecute cu cei pe care îi iubim și un impuls asupra stimei de sine va avea un efect ‘bulgăre de zăpadă’ nu numai asupra moralului persoanei, ci și asupra întregii stări”, spune Myriam Ruffo, director în cadrul filialei IKEA din Regatul Unit și Irlanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.