VIDEO Primul erou al atentatului din Boston

Primul erou al atentatului din Boston este Carlos Arredondo, un militant pacifist care asista la maraton. Bărbatul, de origine costaricană, apare in mai multe fotografii ajutându-i pe cei răniți în urma exploziilor.

„Bărbatul cu pălărie de cow-boy”, așa cum l-a numit presa americană, nu este un necunoscut. Povestea sa tristă a intrat în atenția lumii după ce, în 2004, a încercat să își dea foc în ziua în care a împlinit 44 de ani. Aflase că fiul său cel mare, soldat în Irak, a fost ucis. De atunci, Carlos Arredondo a devenit militant pacifist. Povestea nu s-a terminat însă în 2004. În 2011, fiul cel mic al costaricanului, atunci în vârstă de 24 de ani, s-a sinucis, deoarece nu a suportat depresia provocată de moartea fratelui său.

Luni, Carlos Arredondo era la Boston pentru a încuraja un maratonist care alerga în memoria fiului său mort pe front. Aflat în public în momentul exploziilor, bărbatul a sărit în stradă ca să ajute victimele și le-a scos de sub parapeții metalici care protejau traseul maratonului

Carlos a povestit cum, in momentul primei explozii, a vazut membre ale oamenilor zburand prin aer. Imediat a urmat a doua explozie, iar bărbatul a încercat să îi ajute pe răniți făcând bandaje din hainele lor. Un martor a povestit cum Carlos Arredondo a rupt și propriile haine, ca să facă bandaje.

„Din fericire, sunt membru al Crucii Rosii și am fost acolo în momentul potrivit”, a povestit Carols Arredondo. Cu mâinile și hainele pline de sânge, tremurând și vizibil marcat, militantul nu a lăsat nicio clipă din mână steagul american însângerat.

Chiar dacă este născut în Costa Rica, Carlos Arredondo este un adevărat erou american.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.