Windows 9, oferit gratis utilizatorilor de Windows 8

Următoarea generaţie a sistemului de operare Windows va fi acordată pe gratis, ca upgrade, utilizatorilor care deţin deja Windows8/8.1. Anunţul a fost făcut de preşedintele Microsoft Indonezia, potrivit presei de specialitate.

Preşedintele Microsoft Indonezia, Andeas Diantoro, ar fi confirmat pentru site-ul local de ştiri Detik.com că „Windows 9” (denumirea provizorie a noului sistem de operare) va fi distribuit regim gratuit celor care deţin deja o licenţă Windows 8.

Informaţia a fost preluată, peste weekend, de numeroase bloguri şi site-uri de specialitate, însă nu a fost confirmată încă independent.

Windows 8 a fost relativ prost primit la lansare, iar Microsoft a reuşit să corecteze majoritatea nemulţumirilor abia odată cu versiunea 8.1. Windows 8.1 a fost distribuit de asemenea gratuit utilizatorilor Windows 8.

Nu se ştie dacă următoarea versiune a Windows ar putea fi acordată pe gratis şi posesorilor unor versiuni anterioare Windows 8, precum Windows 7, Vista sau XP.

Microsoft nu a anunţat încă data de lansare pentru Windows 9, însă o primă prezentare a sistemului, aşa-numita technical preview, este programată pentru sfârşitul lunii septembrie.

Economica.net

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.