Alertă cu bombă la Casa Albă

Alerta cu bomba la Casa AlbaAlertă cu bombă la Casa Albă. Sala de presă a fost evacuată marți în plin briefing cotidian, iar un câine al Secret Service, responsabil cu protecția președintelui, a inspectat locurile.

Agenți ai Secret Service, responsabili de protecția președintelui, au pătruns pe neașteptate în sala presei și au întrerupt briefingul cotidian, care este de cele mai multe ori transmis în direct de canalele americane de informații.

Transmisia televizată nu a fost oprită imediat, astfel încât telespectatorii au putut vedea un câine pregătit pentru detectarea bombelor cercetând în amănunt camera împreună cu stăpânul său. Apoi obiectivele camerelor de luat vederi au fost acoperite.

O parte a personalului și jurnaliștii, printre care unul din corespondenții AFP la Casa Albă, au fost mutați într-o clădire din apropiere. După câteva minute, ei au putut reveni în sala presei unde briefingul și-a reluat cursul normal.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat că Barack Obama, prezent în reședința executivă în momentul alertei, nu a fost considerat în pericol și nu a fost obligat să părăsească clădirea.

Josh Earnest a adăugat că „un apel la poliție a informat despre o amenințare”. Poliția a contactat Secret Service care „a fost de părere că pentru securitatea tuturor trebuie evacuată sala și inspectată”.

În urma căutărilor, nu a fost găsit nimic suspect, astfel încât jurnaliștii au putut reveni la locurile lor.

Mai devreme în cursul zilei, o partea a clădirii Senatului a fost, de asemenea, evacuată după o alertă cu bombă. Ulterior, congresmenii și jurnaliștii s-au putut întoarce fără probleme la locul lor. AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.