Aplicaţia de taxi Uber se lansează oficial în România

Aplicaţia de taxi Uber se lansează oficial în România. Aplicaţia controversată pentru smartphone face legătura în timp real între pasageri şi şoferii dispuşi să ofere contra cost servicii de transport se lansează pentru început la Bucureşti, sub forma uberX.

„Bucureşti, suntem încântaţi să te cunoaştem!”, începe anunţul scris pe blogul aplicaţiei. „Uber aduce Bucureştiului o formă alternativă de transport urban şi vrem să evidenţiem calitatea serviciilor noastre – şi clienţii noştri satisfăcuţi”.

Ce este aplicaţia Uber pentru taxi

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Bucureştenii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să urmeze paşii de mai jos:

Să descarce aplicaţia pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;

Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;

Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;

Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.

Primul drum cu Uber este oferit gratis

Potrivit blogului oficial, primul drum făcut prin Uber este gratis în limita a 30 de lei pentru cei care introduc în aplicaţie codul UBERBUCHAREST (valabil până pe 25 aprilie).

Cu ocazia lansării, aplicaţia vine la pachet cu preţuri promoţionale, tariful special fiind de 1,39 lei pe kilometru. Taxa minimă pentru o destinaţie trebuie să atingă 6 lei, aceasta fiind şi suma care trebuie plătită în caz de anulare a comenzii.

Câteva exemple de tarife în funcţie de destinaţii sunt:

Aeroportul Henri Coandă – Piaţa Universităţii: 40 RON
Centrul Vechi – Drumul Taberei: 18 RON
Calea Floreasca – Gara de Nord: 11 RON

Tot pe blogul oficial se mai precizează că, întrucât aplicaţia se află la început în România, numărul maşinilor puse la dispoziţie este limitat, iar timpul de sosire poate fi ceva mai lung.

Uber – aplicaţie controversată

Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fara a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei. Cel mai grav caz legat de Uber a avut loc în India, unde un şofer al companiei a violat o clientă. Cazul a stârnit un uriaş scandal, generat de criticile asupra selecţiei şoferilor de către companie.

Popularitatea aplicaţiei Uber în Europa şi în întreaga lume a dus la proteste şi din partea şoferilor de taxi, care se plâng că astfel de servicii intră pe piaţa companiilor de taxi fără să fie nevoite să suporte costuri la fel de mari pentru respectarea reglementărilor şi licenţe.

În mai multe dintre protestele organizate în Europa, şoferii de taxi nu au vizat direct servicii de tipul Uber, ci reglementările stricte care le creează dificultăţi să concureze cu acestea.

Uber a fost interzisă de justiţie în mai multe oraşe din Statele Unite şi Europa.

Sursa: Mediafax

You may also like...

1 Response

  1. Cristi spune:

    Primesti o cursa gratis in valoare de 40 ron daca folosesti acest cod de invitatie cand iti faci cont in aplicatia Uber sau pe site: ”uber50RON”

    https://get.uber.com/invite/uber50RON

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.