Exerciţiu NATO în Polonia

Exerciţiu NATOExerciţiu NATO în Polonia. Alianaţa a lansat un exerciţiu de reacţie rapidă la care vor participa 2100 de soldaţi din nouă ţări. Manevrele vizează pregătirea trupelor pentru o potențială amenințare din partea unor țări precum Rusia.

La exercițiul care se va desfășura timp de 10 zile, având numele de cod Noble Jump, vor participa trupe, tancuri și alte vehicule din Belgia, Cehia, Germania, Lituania, Olanda, Polonia, Ungaria, Norvegia și Statele Unite ale Americii.

Noble Jump are loc împreună cu alte exerciții aeriene și navale NATO din regiune. Toate aceste exerciții au drept scop să reafirme angajamentul NATO pentru consolidarea prezenței sale pe flancul estic.

Circa 6.000 de militari din 13 țări participă la exercițiul Saber Strike din acest an condus de SUA în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, care a început luni.

Statele baltice și-au exprimat în trecut temerile legate de acțiunile Rusiei în Ucraina, notează sursa citată.

‘Menținerea unei prezențe gata de acțiune în Europa este esențială pentru a ne liniști aliații noștri și pentru a descuraja adversarii reali și pe cei potențiali’, a declarat comandantul Forțelor Aeriene americane Frank Gorenc, într-un comunicat.

NATO desfășoară de asemenea o operațiune anuală navală în Marea Baltică, la care participă 49 de nave și peste 60 de aeronave, precum și un submarin și forțe terestre, a precizat Alianța. În total, 700 de militari din Suedia, Finlanda și SUA iau parte la acest exercițiu.

Liderii NATO au convenit în luna septembrie crearea unei forțe de reacție ultra-rapidă având drept scop descurajarea potențialilor agresori și liniștirea aliaților săi din est, ca răspuns la criza din estul Ucrainei, în care Moscova este acuzată că îi sprijină pe separatiștii proruși.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.