ISIS: Schimb adolescentă pe un pachet de ţigări

Adolescente rapite de ISISPreţul unei adolescente pentru ISIS este derizoriu. Pe pieţele de sclavi tinerele răpite în Irak şi Siria sunt schimbate pe un pachet de ţigări.

Răpirea tinerelor a devenit o strategie de bază a grupării teroriste Stat Islamic (SI/SIIS) în recrutarea membrilor din Irak şi Siria, în ultimele 18 luni, afirmă Zainab Bangura, emisarul ONU pentru combaterea agresiunilor sexuale.
Bangura s-a aflat în vizită în Irak şi în Siria, în luna aprilie, şi de atunci a declanşat o acţiune amplă pentru a face cunoscută situaţia gravă a violenţelor sexuale promovate de susţinătorii grupării teroriste SIIS.

„Acest război este purtat pe cadavrele multor femei”, a declarat Bangura citată de ziarul The Guardian. Reprezentantul Naţiunilor Unite a vorbit femeilor şi adolescentelor care au scăpat din zonele controlate de organizaţia teroristă, s-a întâlnit cu liderii grupurilor religioase şi politice locale şi a vizitat centre cu refugiaţi din Turcia, Liban şi Iordania.

Islamiştii continuă să joace un rol important pe piaţa traficului de carne vie prin numărul adolescentelor răpite în timpul atacurilor recente, dar cifrele exacte rămân deocamdată necunoscute, a precizat Bangura.

Răpirile femeilor au loc în momentul ocupării unor noi teritorii. „Odată cu noile teritorii ocupate vin şi noi adolescente răpite. Fetele sunt vândute pe sume extraordinar de mici, uneori de valoarea unui pachet de ţigări sau pentru sume cuprinse între sute ori mii de dolari”, a continuat oficialul Naţiunilor Unite.

Conform unui raport recent făcut public de Naţiunile Unite, 25.000 de terorişti străini din peste 100 de ţări sunt implicaţi în conflicte, în întreaga lume, cei mai mulţi mergând în Siria şi în Irak.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.