Jihadi John, de la terapii pentru gestionarea furiei la depresie

Apar noi informaţii despre personalitatea călăului ISIS. Mohamed Emwazi, cunoscut acum drept Jihadi John a fost un copil bun la şcoală, dar a trebuit să urmeze terapii pentru gestionarea furiei. Mai mult, pentru că se simţea hărţuit de MI5, Jihadi John a intrat în depresie şi a vrut să se sinucidă.

Un coleg al acestuia a declarat pentru cotidianul The Sun sub acoperirea anonimatului că Emwazi era singurul musulman din clasă şi le demonstra colegilor cum se scrie în arabă.

După ce şi-a încheiat studiile, el a devenit programator, după care a plecat în Siria în 2013 şi ulterior s-a alăturat Statului Islamic. Gruparea pentru drepturile omului CAGE susţine că britanicul născut în Kuwait era „extrem de blând” şi „extrem de gentil” dar a fost hărţuit de serviciile de securitate britanice. CAGE a sugerat că MI5 ar fi contribuit la radicalizarea lui Emwazi. Downing Street a respins această sugestie, în timp ce primarul Londrei Boris Johnson a descris comentariile drept o „apologie adusă terorii”.

Directorul de cercetare Asim Qureshi a declarat că familia lui Emwazi este „în stare de şoc total” la aflarea veştii că tânărul s-a alăturat grupării militante.

Potrivit unei foste profesoare citate de BBC News Online, tânărul ar fi urmat însă o terapie pentru managementul furiei în primii ani de gimnaziu. Mohammed Emwazi a urmat şcoala Quintin Kynaston din Queens Park, Londra, în urmă cu zece ani. Profesoara a declarat că el a avut nevoie de ajutor pentru a-şi controla emoţiile, dar a fost considerat o „poveste de succes” în urma terapiei.

Ea a declarat sub acoperirea anonimatului că fostul elev a fost un „băiat adorabil” care „îşi dorea cu adevărat să reuşească”. „Am descoperit că era foarte nervos, am lucrat asupra acestui lucru şi i-a trebuit multă vreme să se calmeze, aşa că am depus multe eforturi ca şcoală pentru a-l ajuta să gestioneze furia şi să îşi controleze emoţiile”, a declarat profesoara.

Potrivit publicației Mail on Sunday, Mohammed Emwazi i-a spus în 2010 unui jurnalist că se gândește la sinucidere din cauza presiunilor serviciilor de securitate britanice. Mohammed Emwazi a scris în 2010, într-un e-mail adresat unui jurnalist al Mail on Sunday publicat sâmbătă de către ziar, că se simțea „ca un mort viu” din cauza acestei presiuni.

You may also like...

1 Response

  1. Alina spune:

    Un articol foarte bun si complet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.