Ministerul Finanţelor va propune măsuri fiscale pentru românii plecaţi în străinătate, investitori în România

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis a precizat că Ministerul de Finanţe urmează să anunţe măsuri fiscale de încurajare a investiţiilor din partea românilor plecaţi la muncă în străinătate, care vor să se întoarcă acasă pentru a-şi deschide o afacere. Propunerea îi aparţine Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a arătat Iohannis.

„A fost o iniţiativă adusă în discuţie de ministrul Cristian David, dar nu am făcut un plan concret. Noi am discutat chestiunea politic şi urmează ca Ministerul Finanţelor să vină cu o propunere de măsuri fiscale de sprijinire a acestor posibili mici investitori”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

„Sunt câteva soluţii pe care le-am discutat astăzi (n.r. marţi) şi pe care le dorim să le promovăm în perioada imediat următoare. Este vorba de reducerea TVA la pâine, la 9 %. Este vorba de reintroducerea ajutorului minim pentru IMM-uri, este vorba de a căuta modalităţi de a-i încuraja pe românii care au câştigat un ban în străinătate şi ar vrea să vină înapoi, să deschidă o mică afacere”, a spus marţi seara, în timpul emisiunii „Subiectiv”, de pe Antena3, Klaus Iohannis.

În contextul în care trei milioane de români lucrează în străinătate încă din 2007, ţara a atins limitele exportului forţei sale de muncă, a spus la începutul acestei luni, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, care semnează un articol preluat de publicaţiile ”This is Money” şi Daily Mail.

Investiţiile directe ale rezidenţilor români în străinătate totalizau 1,099 miliarde euro, la 31 decembrie 2012, din care participaţiile la capital erau de 432 milioane euro, informează Banca Naţională în statistica privind poziţia investiţională internaţională a României, publicată în luna februarie, pe pagina sa de Internet.

Sursa Agerpres

You may also like...

1 Response

  1. BEY,BOUHANIS, la ce sa vina inapoi,dobitokule??La impozite pe orice,la drumuri gaurite,la shpagi peste tot,LA POLITICIENI HOTZI SI KORUPTI,etc….
    Copii mei au plecat si nu vor sa se mai intoarca…VOI,POLTICIENII CARE DISTRUGETI TARA ASTA DE 23 DE ANI,CE AVETI DE SPUS IN AFARA DE LOZINCI DE KARE NE-AM SATURAT????!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.