Popularii europeni cer discutarea cazului Ponta la Bruxelles

Victor Ponta la DNAPopularii europeni cer discutarea cazului Ponta la Bruxelles. Manfred Weber, preşedintele grupului europarlamentar al Partidului Popular European la propunerea delegației române în PPE, ca situația prim-ministrului Victor Ponta, față de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European. Grupul politic al popularilor din PE are 218 membri și face parte din formațiunea paneuropeană omonimă (PPE), ce reunește 78 de partide naționale din 39 de țări.

Manfred Weber s-a referit la la îngrijorările cu privire la obstrucționarea justiției de către Parlamentul României. ”Situația din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcția Națională Anticorupție (DNA) trebuie lăsată să investigheze spre a face lumină în cazul acuzațiilor grave aduse lui Ponta”, a spus liderul grupului PPE.

Președintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate a PE (Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne — LIBE), precum și în Conferința președinților (formată din liderii grupurilor europarlamentare), înainte de a fi discutat în plen.

Copreședintele delegației române în grupul PPE, Theodor Stolojan, a declarat că ”este inadmisibil ca premierul și ministrul justiției să amenințe liderii opoziției și să intimideze cetățenii care doresc să participe la demonstrații prin care cer demisia lui Victor Ponta”, se mai precizează în comunicatul citat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.