Premierul italian recunoaşte că are nevoie de lecţii de engleză

Premierul italian recunoaşte că are nevoie de lecţii de engleză. Matteo Renzi a făcut mărturisirea în cadrul unei prezentări a reformelor guvernului în materie de educație.

„Aș putea fi mărturia perfectă că este necesar să înveți engleza bine de la o vârstă fragedă. Avem un ministru al educației care este profesor de limba engleză și un premier care, să admitem, are nevoie urgent de profesor de limba engleză”, a afirmat Renzi (40 de ani) joi seara.

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă desfășurată după ce cabinetul italian a aprobat pachetul „Buona Scuola”, care prevede, printre altele, să se pună un accent mai mare pe predarea limbii engleze la copiii pre-adolescenți.

Potrivit unui sondaj Eurobarometru din 2012, 62% dintre italieni nu cunosc o limbă străină — al doilea cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană.

Economiștii susțin că sistemul de educație deficitar din Italia este unul dintre factorii responsabili pentru slaba performanță economică a țării în ultimele două decenii.

Cunoștințele slabe de engleză ale lui Renzi au fost expuse în luna iulie a anului trecut, atunci când acesta a prezidat o întâlnire a președinției italiene a UE la Veneția. Engleza sa nesigură, cu accent apăsat, a provocat ridicări de sprâncene și a fost sursa multor glume și parodii pe YouTube.

Sursa: Agerpres

1 Response

  1. ABIA ACUM A FOST DESCOPERITĂ APA FIARTĂ DESPRE ITALIENI spune:

    Acum se descoperă adevărata față despre italieni ?
    Faptul că sunt proștii Europei se știa de mult timp,acum se confirmă legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.